Laser ontharen

De Candela GentleMax Pro is de absolute top in laser ontharen. Het staat bekend om een snelle behandeling met een effectief resultaat. Niet onbelangrijk: de behandeling is vrijwel geheel pijnloos.

Met deze laser kunnen wij veilig en snel uw ongewenste haargroei definitief verwijderen. Gemiddeld zijn er in het lichaam 4-6 behandelingen nodig.

De GentleMax Pro combineert twee typen lasers: de Alexandrite laser voor de lichtere huid en de nd:YAG-laser voor de donkere huid. Wij stellen het apparaat dus af op uw huid voor het beste resultaat.

Hoe werkt laserontharing met de GentleMax Pro laser?

Voordat de behandeling begint, krijgt u een bril op die uw ogen beschermt tegen het laserlicht. Vervolgens start de laserspecialiste met de behandeling.

De laserspecialiste plaatst de laser op uw huid en met een korte flits vernietigt de GentleMax Pro de haartjes die in de actieve groeifase zitten. De haartjes die in de actieve groeifase zitten, komen niet meer terug. Het pigment van de haar neemt het licht van de laser namelijk op, waarna het licht wordt omgezet in warmte. De hitte breekt het haarzakje af en na een week of twee zal de haar uitvallen. Na behandelingen keert de haar niet meer terug.

Mag mijn huid zongebruind zijn bij laseren?

Daarnaast is het erg belangrijk dat de huid waarop gelaserd wordt niet zongebruind is. Dat betekend ook geen zonnebank of spraytan. Hierdoor komen er namelijk actieve pigment cellen op de huid waardoor de laser eerst het actieve pigment ziet in plaats van het pigment van het haarzakje, waardoor verbranding van de huid kan ontstaan. Communicatie met mij of uw behandelend huidtherapeut is van groot belang om altijd een veilige behandeling te kunnen ondergaan.

Hoe kan ik me het best voorbereiden op een laser behandeling:

– Zorg dat u de haren 1 dag van te voren scheert
– Zorg dat uw huid niet zongebruind is of een spraytan bevat
– Zorg ervoor dat u minimaal 3 weken niet meer geharst of gepileerd heeft.